Hæmodialyse på hospitalet

Hæmodialyse på hospitalet (HD på hospital) er en behandlingsmulighed, hvor dit blod renses udenfor kroppen ved hjælp af en hæmodialysemaskine og et kunstigt filter, kaldet en dialysator. Her kan du lære mere om hæmodialyse på hospitalet (HD på hospital).

Hvad er hæmodialyse på hospitalet (HD på hospital)?

Hæmodialyse (HD) er en type dialyse, der renser dit blod udenfor din krop ved hjælp af en maskine og et dialysefilter, som er et fabriksfremstillet filter, der fungerer som en kunstig nyre.

ICHD.png

Hvordan foregår hæmodialyse på hospital (HD på hospital)?

Hvis du bliver behandlet med hæmodialyse på hospital (HD på hospital), vil du møde op på hospitalet eller dialyseklinikken 3 gange om ugen for at modtage behandling af 3-5 timers varighed, alt efter hvilken dialyseplan din læge har ordineret. På hospitalet vil en sygeplejerske eller læge føre tilsyn med hele din behandling. 

6. Options for in-centre HD.jpg

Valg mellem forskellige typer hæmodialyse på hospital (HD på hospital)

Hvis du og din læge beslutter, at hæmodialyse på hospitalet (HD på hospital) er den bedste behandlingsmulighed for dig, vil du eventuelt kunne vælge mellem at blive behandlet på hospitalet om dagen (HD om dagen) eller, i visse tilfælde, om natten (HD om natten). Hæmodialyse om dagen (HD om dagen) er det mest almindelige valg og vil sandsynligvis være muligt for dig. Dine behandlinger vil blive lagt på et tidspunkt, der passer dig og hospitalet. Behandlingsdage og -tider vil blive tildelt afhængigt af tilgængelige pladser.

Armen på en patient, som får hæmodialyse på hospital

Forberedelse til hæmodialyse på hospitalet (HD på hospital)

Inden du starter med dine hæmodialysebehandlinger på hospitalet (HD på hospital), skal du have udført en operation under huden hvor der etableres en dialyse adgangsvej, kaldet en fistel. Fra fistlen løber ufiltreret blod fra dine blodkar gennem hæmodialysemaskinen, og det rensede blod løber tilbage ind i dine blodkar. Adgang til blodet sker ved at anlægge to kanyler ind i blodkarrene i fistlen.

Sundhedspersonale, som drøfter fordelene ved hæmodialyse på hospital

Fordele ved hæmodialyse på hospital (HD på hospital)

Hæmodialyse på hospitalet (HD på hospital) udføres under tilsyn af sundhedspersonale, hvilket betyder, at andre varetager din pleje under din behandling. Du kan bruge tiden under behandlingerne til at sove, læse, arbejde på din laptop, lytte til musik eller noget andet, som du holder af. Du vil også have mulighed for at tale med andre dialysepatienter, så du kan dele informationer og erfaringer, der kan ligne eller være forskellige fra dit eget dialyseforløb.

Hvad nu?

Peritonealdialyse (PD) i hjemmet

Der findes andre typer dialyse – hvoraf nogle endda kan udføres i hjemmet. Lær mere om peritonealdialyse (PD).

Hjemmehæmodialyse (Hjemme HD)

Du vil eventuelt også være i stand til at udføre hæmodialyse i dit eget hjem. Lær mere om Hjemmehæmodialyse (HHD)

Andre behandlingsmuligheder

Hvis du og din læge beslutter, at dialyse ikke er den rigtige behandling for dig, findes der andre behandlingsmuligheder, som du kan overveje. Lær mere om andre muligheder for at behandle kronisk nyresygdom (CKD).