Peritonealdialyse i hjemmet

Peritonealdialyse (PD) er en behandlingsmulighed, der bruger bughinden i din mave til at fjerne affaldsstoffer fra dit blod. Her kan du lære mere om, hvordan du udfører peritonealdialyse (PD) i hjemmet.

Hvad er peritonealdialyse (PD)?

Hvis du skal starter dialysebehandling, kan peritonealdialyse (PD) være en af de behandlingsmuligheder, som er tilgængelig for dig. Peritonealdialyse (PD) udføres normalt i hjemmet og kan også udføres, mens du sover. Det er også muligt at udføre peritonealdialyse (PD), mens du rejser. Så det kan være den rigtige behandling, hvis det er vigtigt for dig at forblive mobil og have en fleksibel behandlingsplan.

Patient, som får kontinuerlig ambulant peritonealdialyse (CAPD) derhjemme

Hvad er kontinuerlig ambulatorisk peritonealdialyse (CAPD)?

CAPD er peritonealdialyse (PD), der bruger tyngdekraft frem for en maskine til at "skifte" din gamle dialysevæske ud med ny dialysevæske.

Peritoneal dialysis at home - What is Automated Peritoneal Dialysis (APD).jpg

Hvad er automatisk peritonealdialyse (APD)?

APD er en form for peritonealdialyse (PD), der bruger en maskine, til at udføre skift af dialysevæske. Maskinen er programmeret til at give dig den præcise mængde dialyse, som din læge har ordineret. Et APD-program varer typisk mellem 8 og 12 timer og udføres om natten.

Fjernhåndtering af patient med automatiseret peritonealdialyse (APD)

Fjernmonitoreringssystem og automatisk peritonealdialyse (APD)

Du og din læge kan overveje at bruge et fjernmonitoreringssystem til at følge dine APD-behandlinger. Ved et fjernmonitoreringssystem er det muligt for din læge at følge dine behandling og sikre, at de forløber efter planen, hvilket kan øge din tryghed ved at udføre behandlingen i hjemmet.

Peritoneal dialysis - Learning to Perform Peritoneal Dialysis (PD).jpg

Oplæring i at udføre peritonealdialyse (PD)

Tanken om at udføre peritonealdialyse (PD) i hjemmet kan måske gøre dig nervøs, men det er faktisk en overkommelig proces. Næsten alle kan udføre peritonealdialyse (PD) ved korrekt træning. I de fleste tilfælde vil dette kræve 2 til 5 dages oplæring alt efter hvilken type PD-behandling, du vælger.

Peritoneal Dialysis (PD) at home - Benefits of Peritoneal Dialysis (PD).jpg

Fordele ved peritonealdialyse (PD)

Peritonealdialyse (PD) kan være den rigtige behandling for dig, hvis du arbejder, studerer eller rejser ofte, og hvis den er egnet til din livsstil samt din medicinske og fysiske tilstand. Behandling med peritonealdialyse (PD) i hjemmet øger fleksibiliteten og uafhængigheden i dit liv med dialyse – den kan spare dig for hyppige besøg på hospitalet og give dig mere frihed til at udføre de aktiviteter, du holder af.

Hvad nu?

Hjemmehæmodialyse (Hjemme HD)

Der findes andre typer dialyse, der kan udføres i hjemmet. Lær mere om hjemmehæmodialyse (Hjemme HD).

Hæmodialyse på hospitalet (HD på hospital)

Du kan foretrække at få dialysebehandling på et hospital eller behandlingscenter i nærheden af dig. Lær mere om hæmodialyse på hospitalet (HD på hospital).

Andre behandlingsmuligheder

Hvis du og din læge beslutter, at dialyse ikke er den rigtige behandling for dig, findes der andre behandlingsmuligheder, som du kan overveje. Lær mere om andre behandlingsmuligheder.